najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Princ Čarls sa suprugom stiže u Hrvatsku

Britanski princ Čarls (Charles) i njegova supruga Kamila (Camilla) stižu danas poslepodne u dvodnevnu posetu Hrvatskoj gde počinju turneju po Balkanu u okviru koje će posetiti i Srbiju, Crnu Goru i Kosovo.

Prvog dana posete Hrvatskoj sastaće se s predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Tihomirom Oreškovićem.

Tokom boravka u Zagrebu obići će Gornji grad i učestvovati na obeležavanju 400. godišnjice smrti Vilijama Šekspira (William Shakespeare) u Hrvatskom narodnom pozorištu.

Prisustvovaće i proslavi 70. godišnjice postojanja Britiš kansila (British Council) u Hrvatskoj.

Princ Čarls i njegova supruga u utorak će posetiti Osijek, Djakovo i Kopački rit.

Kako je ranije najavljeno iz britanske ambasade u Zagrebu, princ od Velsa, koji već godinama radi na ohrabrivanju medjureligijskog dijaloga i većeg razumevanja medju različitim religijama, u Osijeku će prisustvovati sastanku predstavnika različitih religijskih i etničkih lokalnih zajednica. Sastanak organizuje osječki Centar za mir i nenasilje, uz podršku britanske ambasade.

Ovo će biti peta poseta princa Čarlsa Hrvatskoj. Prvi put je bio još 1978, a dolazio je još tri puta u nezavisnu Hrvatsku u devedesetim godinama, poslednji put 1996.

Posetu britanskog prestolonaslednika i njegove supruge u Hrvatskoj prate pojačane mere sigurnosti, kao i oko 180 domaćih i stranih novinara.

(Beta)

1 komentar
  1. misko

    Dolazi nam princ Čarls sa Kamilom…

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike