U trendu

Producenti filma o Srebrenici traže pare od – Srbije

Producenti filma o stradanju u Srebrenici iz 1995, koji priprema nagrađivana rediteljka iz BiH Jasmina Žbanić, zatražiće finansijsku pomoć od Srbije, piše današnji Blic.

Oni, kako se navodi, planiraju da ponude Srbiji da uđe u koprodukciju projekta koji se bavi jednom od najbolnijih tema u njenoj skorjoj istoriji, a čiji je jedan od protagonista ratni komandant VRS Ratko Mladić, prvostepeno osuđen u Hagu na doživotnu robiju zbog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Govoreći o pripremi filma o Srebrenici za bosanske medije Žbanić (44) je navela da joj je partnerka u tom projektu Demila Talić Gabrijel, koja živi u Australijiji i koja je bila producentkinja u njenom prethodnom ostvaranje „Za one koji ne mogu da govore“.

Prema pisanju lista, projektovani budžet za film o Srebrenici, koji prema podacima sa portala Skrindejli ima radni naslov „Kvo vadis, Aida“, isnosi oko 4,5 miliona evra.

Neke zemlje su se već, kako se navodi, uključile u rad na filmu kao što su Nemačka i Švajcarska, a na pomenutom portalu piše da ga je i Norveška podržala.

Glumačka podela još nije obelodanjena, pa ni to ko će igrati Mladića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.