U trendu

Protest porodica nestalih i stradalih Srba

SARAJEVO – Porodice nestalih i stradalih Srba protestovale su danas ispre pravosudnih institucija u Sarajevu na kojem je iskazano nezadovoljstvo radom ovih institucija pri procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

Devet nevladinih organizacija iz Republike Srpske organizovalo je okupljanje porodica i protest ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH zbog dvostrukih standarda u procesuiranju ratnih zločina i potpunog zastoja u traženju nestalih Srba.

Više od 100 učesnika izrazilo je nezadovoljstvo poništenom presudom generalu tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, osuđenom na 10 godina zbog stravičnih zločina nad Srbima u Vozući, prenela je RTRS.

Porodice poginulih su istakle da su „čašu žuči“ prelila poslednja hapšenja Srba, te oslobađajuća presuda Mahmuljinu, kojem je danas počelo obnovljeno suđenje za koje strahuju da bi moglo biti okončano isto kao prethodni postupak.

Organizatori su pozvali sve predstavnike ambasada da dođu i čuju vapaj porodica stradalih Srba, ali je njihov dolazak izostao.

Učesnici protesta su najavili da će se ponovo okupiti, ukoliko se ne izjednači odnos prema svim žrtvama u Sudu BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.