U trendu

Pupovac za podne zakazao konferenciju za novinare

ZAGREB – Predsednik Samostalne demokratkske srpske stranke (SDS S) u Hrvatskoj i poslanik u parlamentu, Milorad Pupovac, održaće u podne konferenciju za novinare, a povodom zahteva dva udruženja hrvatskih vetera za održavanjem tematske sednice Sabora i njegovog izjašnjavanja o akciji Oluja i Domovinskom ratu.

Premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da tematske sednice u Saboru, koju traže veterani, neće biti, istakavši da bi to, kako je rekao, bilo van svih uzusa i načela.

Napadi na Pupovca, čija stranka podržava aktuelnu vlast, neprestano traju, a eskalirali su nakon što je lider SDS S prisustvovao početkom avgusta Danu sećanja na žrtve Oluje u Bačkoj Palanci i nakon što je gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, najavio protest protiv nečinjenja vlast u procesuiranju ratnih zločina.

Ugledni hrvatski advokat Anto Nobilo izjavio je juče da su zahtevi hrvatskih veterana da se Milorad Pupovac izjasni o Domovinskom ratu i Oluji, početak fašizacije društva.

„To je kao izjava o lojalnosti, između izjave o lojalnosti i žute trake je vrlo tanka linija. Ako Pupovac mora davati izjavu o lojalnosti, to znači da su Srbi koje on predstavlja sumnjiv narod i da moraju dokazivati lojalnost“, rekao je Nobilo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.