U trendu

Radmanović: SNSD sutra o Izetbegovićevoj deklaraciji

BANJALUKA – Potpredsednik SNSD Nebojša Radmanović izjavio je da će Glavni odbor stranke na sutrašnjoj sednici raspravljati o deklaraciji SDA, koja je, kako je rekao, dodatno pokvarila ionako komplikovanu političku situaciju u BiH.

Radmanović je istakao da je deklaracija SDA kršenje Ustava i Dejtona, te da to pokazuje da su, kako je naveo, „oni glavni krivci“ što BiH još uvek nema legitimnu vlast na nivou države.

Ukazujući da su stavovi SDA stari 30 godina, Radmanović je rekao da se RS sa njima nikada nije slagala.

„Sutra ćemo dati naše odgovore. SNSD se poziva na svoje početne stavove, a to je Dejton, Dejton i samo Dejton. On je izlaz iz problema koji postoje u BiH. Nastavićemo da sprovodimo rezoluciju NSRS o zaštiti ustavnog poretka i vojnoj neutralnosti“, rekao je Radmanović.

On je dodao da je ponovo vreme da pozovu na vraćenje izvornim principima Ustava BiH.

Istakao je da je OHR naneo ogromnu štetu BiH.

„U tom smislu zalažemo se za povrat nadležnosti kojih je sada gotovo 80 i afirmišemo međunarodno pravo na samoopredeljenje, koje ima primat nad aktima BiH“, kazao je Radmanović, prenela je RTRS.

On je rekao i da će SNSD o svemu informisati Narodnu skupštinu RS i pokušati da dobije podršku i dodao da je po tom pitanju neophodno jednistvo svih političkih subjekata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.