U trendu

Republika Srpska proslavlja 30 godina postojanja

BANJALUKA – Republika Srpska danas proslavlja 30 godina postojanja.

U Banjaluci će tokom dana biti održan svečani defile, dok će uveče na platou ispred Palate Republike biti upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske.

Prema programu obeležavanja, veliki koncert povodom 30 godina postojanja Republike Srpske biće održan i u Istočnom Sarajevu u nedelju.

Program proslave 30 godina postojanja Republike Srpske počeo je u subotu polaganjem venaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom Groblju „Sveti Pantelija“ i dodelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima biće upriličena u Kulturnom centru „Banski dvor“, a svečana akademija povodom Dana Republike Srpske biti održana u Sportskoj dvorani „Borik“.

Dan Republike Srpske biće obeležen u Brčko distriktu sutra, 10. januara, kada će biti položeni venci na Spomenik srpskim braniocima Brčkog, dok će svečana akademija biti održana u podne.

Galerija Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske obeležava Dan Republike izložbom „Vječiti Dučić“, u saradnji sa Muzejom Hercegovine i Narodnom bibliotekom iz Trebinja, čime je započela i svoje izlagačke aktivnosti za 2022. godinu.

Izložba će biti otvorena do 20. decembra ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar