Rijeka: Uvredljive poruke na automobilu srpskog većnika

Foto: Pixabay.com/IvanVuksa

Nepoznati počinioci išarali su u noći između 4. i 5. avgusta automobil u vlasništvu Mileta Opačića, predsednika Veća srpske nacionalne manjine (VSNM) grada Rijeke i većnika u Gradskom veću, koji je i član Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

Portal “Novosti”, glasilo Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj, navodi da je Opačić jedan od najistaknutijih pripadnika srpske zajednice u Rijeci.

Navodi se da je on juče ujutru ispred zgrade u kojoj živi u kvartu Vežice zatekao vozilo koje je bilo kompletno išarano porukama kao što su četiri ”s” i ”čedo majku mu”, pri čemu su bojom uništene tablice i prednje staklo.

“Kada sam video išarano vozilo, bio sam šokiran. Osećam se loše. Kako da se oseća čovek koji nije ni mrava zgazio, koji već godinama predstavlja srpsku zajednicu u Rijeci i koji je uvek spreman za dijalog i s onima koji imaju drugačije političke stavove”, rekao je u razgovoru za “Novosti” Opačić.

On je dodao da mu se nešto slično nije desilo od početka 1990-ih, kada je slične uvrede pronalazio u svom ulazu i na poštanskom sandučiću.

Opačić je o svemu obavestio gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, koji je u razgovoru s njim osudio ovo nedelo.

Ostavite komentar

Oznake