U trendu

SAD i EU pozivaju građane BiH da izađu na sutrašnje izbore

SARAJEVO – Ambasadori SAD i EU u Bosni i Hercegovini pozvali su danas građane te zemlje da iskoriste svoje glasačko pravo i izađu na sutrašnje opšte izbore, i naglasili da u BiH ima previše problema koji se ne mogu rešiti bez novih vlasti odlučnih da sprovedu reforme.

„Sutra imate veliku priliku da se čuje vaš glas o buducnosti koju želite za sebe, svoju decu i unuke. Pozivam vas da izađete na izbore i glasate“, apelovao je u svojoj video poruci američki ambasador Majkl Marfi, prenosi Hina.

On je dodao da razume nezadovoljstvo i razočarenje građana zbog stanja u kojem se našla BiH i poručio da su izbori najbolja prilika da jasno kažu šta misle o političarima i njihovom delovanju u prethodnom periodu.

„Ako smatrate da vaši izabrani predstavnici nisu radili dobro u protekle četiri godine, onda ih smenite i izaberite nekog novog“, rekao je Marfi sugerišući da su u BiH potrebne promene kako bi izašla iz najdublje krize još od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Šef Delefacije Europske unije u BiH Johan Satler je pozvao birače u BiH da sutra u što većem broju iskoriste svoje glasačko pravo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar