U trendu

Sahrana mitropolita Amfilohija: Ko će sve govoriti

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen danas nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici. Pored brojnih građana koji će doći da odaju poštu preminulog mitropolitu, najavljen je i dolazak brojnih javnih ličnosti i političara od kojih će neki i održati govor.

Posle opela mitropolitu Amfilohiju govoriće patrijarh Irinej, nakon toga govore o mitropolitu održaće predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, kao i mandatar za sastav nove crnogorske vlade, Zdravko Krivokapić.

Pored njih, o životu mitropolita Amfilohija, liku i delu, govoriće akademik Srpske akademije nauka i umetnosti, Matija Bećković, a okupljenima će se obratiti i episkop koji je u poslednjem periodu, najčešće viđao mitropolita Amfilohija – vladika Joanikije.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je u petak u kliničkom centru u Podgorici, a biće sahranjen danas, nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici. U kripti Sabornog hrama u Podgorici počivaće ovozemaljski ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.