U trendu

Šćekić kritikovao premijera zbog izjave o“uhljebima“

PODGORICA – Potpredsednik Socijalističke narodne partije, članice vladajuće koalicije, Dragoslav Šćekić, oštro je danas kritikovao izjavu premijer Zdravka Krivokapića u kojoj je, kako navodi, izneo dozu mržnje prema određenim političkim subjektima i građanima, koji ih podržavaju, nazivajući ih “političkim uhljebima”.

Osuđujući izjavu Krivokapića, Šćekić kaže da bi premijer trebalo da zna da su ti “uhljebi” izgladneli u borbi za pravdu, slobodu i posao, ali im nije moglo biti, od onih, koje trenutno tetoši i pred kojima savija kičmu. „Dižući galamu, gospodin Zdravko Krivokapić, pokazuje, kao njegovi prethodnici, veliku osionost i gordost, ali i veliku slabost, zaboravljajući da veličina nije u pretećem prstu prema onima koji su se borili da on niotkuda bude tu, već u pozivu na razgovor, pomirenje, praštanje i stvaranje uslova za rad, zapošljenje i bolje sutra svih građana“, poručio je Šćekić.

Premijera je podsetio da razvlašćivanje DPS-a nije počelo sa njegovim pojavljivanjem na političkoj sceni Crne Gore, već, kaže, da to traje od 2014. i mnogo pre, kada ste, kako je naveo, „vi bili u debeloj ladovini…“.

„I niste vi jaki nimalo, jer nemate rezultate da bi vaša reč imala težinu, kao što svoju nezahvalnost prema građanima pokazujete potragom kadrova u DPS redovima, omalovažavajući poštene građane koji su vam dali poverenje laičkim i paušalnim ocenama, o vašoj veličini i nadpolitičkim moćima“, naveo je Šćekić, inače, donedavno predsednik Opštine Berane.

Krivokapiću je poručio i da su dosta trpeli njegove ucene i da je njegova jučerašnja izjava u rangu sa izjavom Mila Đukanovića u kojoj je veliku većinu građana Crne Gore nazvao „ludacima“.

„I jedan i drugi morate imati u vidu da je upravo taj, a ne neki drugi narod osvojio toliko željenu slobodu! … Nastavljate rečnikom nesloge i podela, diskriminacije, odbacivanja i napadanja, zaboravljajući na hrišćanske vrednosti ljubavi, tolerancije, razgovora, trpljenja i žrtve“, naveo je Šćekić i pozvao Krivokapića da javno iznese gde su i kada ti ,,uhljebi” naneli štetu svojoj državi i društvu, ili okaljali svoj radni i profesionalni status.

„Javno vas pozivam da na bilo kojoj TV objasnite javnosti šta sve imate protiv onih, koji su izneli teret borbe za novu, pravedniju Crnu Goru“, poručio je Šćekić, preneo je podgorički portal Borba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar