U trendu

Smešno, ili žalosno: Za dug od 0 dinara mora da plati kaznu, troškove opomene

Na adresu jednog građanina stigla je „čestitka“ iz komunalne kompanije Našički park zbog neplaćenog „duga“ za parking prekršaj pod pretnjom izvršenja, prenose mediji u regionu.

Sasvim uobičajena praksa prikupljanja potraživanja, reći ćete, ali ono što u ovom slučaju izaziva čuđenje, uznemiravanje, pa i razmišljanje ne samo Našičanina nego svih oni koji su na Fejsbuku pročitali jeste činjenica da iz ove gradske komunalne kompanije reaguju za prekršaj počinjen pre četiri godine?

Naime, u opomeni je navedeno da je korisnik parkinga 2013. povredio članove 10. i 30. odredbe o javnim parkiralištima za Grad Našice.

Ali, da stvar bude apsurdnija – opomena mu je poslata zbog „duga“ od 0,00 kuna.

S obzirom na to da nije platio 0,00 kuna, odnosno, kako se navodi i obšnjava u opomeni, nije postupio po nalogu, poziva se, verovali ili ne – da plati 36 kuna (oko 300 dinara), i to u roku od osam dana od prijema opomene datirane 19 . jula.

Iznos koji mora da podmiri je visina dnevne parking karte, odnosno ugovorne kazne. Ako ne postupi po opomeni, pokrenuće se izvršni postupak, piše Glas Slavonije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.