U trendu

Šokantni snimak napada na Srbe u Zadru: Huligani šakama i bakljama napali radnike (video)

U ponedeljak oko 22 i 15 sati u ulici Puta Gazića na Stanovima napadnuta su dvojica muškaraca starosti oko 30 godina. Na snimcima sigurnosne kamere koje su preneli hrvatski mediji, vidi se kako dvojica muškaraca pokušavaju da uđu u zgradu gde su bili smešteni, a s leđa im prilaze četvorica nepoznatih muškaraca.

Kako premose mediji u regionu, napadnuti su radnici iz Srbije angažovani na demontaži skele sa teniskog igrališta na Višnjiku.

Na snimku se vidi da su radnici hteli da uđu u zgradu u kojoj su bili smešteni, kad su ih s leđa zaskočila dvojica muškaraca. Počeli su da ih udaraju nogama, a jedan od napadača je zapalio baklju. Nakon nekoliko trenutaka napadači su pobegli, a baklju su bacili prema radnicima, a onda se ona odbila od zgrade i otkotrljala pod automobil parkiran ispred zgrade.

Malo je nedostajalo da se zapali vozilo zbog baklje, međutim to se, srećom, nije dogodilo.

Incident je jako uznemirio stanovnike kvarta i obližnjeg hostela iz kojeg je nakon događaja otišlo četvoro gostiju šokirani vandalskim napadom na dvojice radnika i uplašenu za sopstvenu bezbednost.

Prema neslužbenim informacijama, policija je tokom utorka ujutro privela više osoba na obaveštajne razgovore i među njima su i dvojica navodnih napadača u dvadesetim godinama. Jedan od njih poznat je kao pripadnik navijačke skupine Tornado.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.