U trendu

Studentkinja koja se „drogirala“ na predavanju: ‘Nisam ja šmrkala kokain, bio je to dečji puder!’

Iako je pokušala da uveri Upravu fakulteta kako je bila reč o performansu, nisu imali razumevanja za njenu šalu. Dekan je sa studentkinjom raskinuo ugovor o studiranju.

Čak i samo simuliranje nečeg takvog, što upućuje na način konzumiranja droge, je neprimereno ponašanje i grubo kršenje pravila naše institucije i akademskih standarda. Ovo je poruka da u akademskoj zajednici vrede određeni oblici ponašanja koja studentima omogućavaju neometano studiranje. Ovakvi postupci koji upućuju na neprimerene oblike ponašanja su nešto što treba osuditi i učiniti sve da se oni spreče, rekao je za Jutarnji list dekan zagrebačkog fakulteta VERN Vlatko Cvrtila.

Fakultet je raskinuo ugovor sa studentkinjom čiji je snimak šokirao javnost. Na društvenim mrežama se proteklih dana pojavio snimak iz učionice na kojoj devojka, zaklonjena torbom, izgleda kao da nešto šmrče sa stola. Fakultet je reagovao nakon objave snimka i pokrenuo istragu. Utvrdili su da je snimak autentičan i devojku prvo suspendovali a zatim i izbacili sa fakulteta. Ona je na razgovoru sa Upravom negirala kako je reč o kokainu i tvrdila da je to sve bio samo performans u kom je glumila da ‘šmrče’ dečji puder. Odbrana joj nije pomogla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar