U trendu

Šuica objavila izjavu o finansijskim interesima

ZAGREB – Dubravka Šuica, kandidat Hrvatske za potpredsednicu Evropske komisije zadužena za demokratiju i dmografiju, čija imovina stečena od kada je počela da se bavi politikom, je bila glavna tema u hrvatskoj javnosti, ali i u Briselu, objavila je danas izjavu o finansijskim interesima.

Ona je, kako prenosi zagrebačka N1 tv, izjavu objavila uoči saslušanja pred odborima Evropskog parlamenta.

Navodi se da je to deo redovne procedure u okviru saslušanja, a objavljena izjava nije detaljna kao što su imovinske kartice prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa u Hrvatskoj.

Iz izjave koja je objavljena na internet stranicama Evropskog parlamenta stoji da Dubravka Šuica, posjeduje 69 deonica Atlantske plovidbe vredne 4.105,91 evra i 63 deonice Hrvatskog telekoma vrednosti 1.354,71 evra.

Isti broj deonica Hrvatskog telekoma navodi i u rubrici Finansijski interesi bračnih partnera.

Kada je reč o imovini navodi porodičnu kuću u Dubrovniku u vlasništvu supruga, porodični stan u Zagrebu u vlasništvu supruga, porodičnu kućicu u Blidinju u BiH u vlasništvu supruga, kao i kuću pokojnih roditelja i zemlju na Pelješcu gde je suprug u delimičnom vlasništvu.

Firma DUBE d.o.o. za prevoz na moru neaktivna je od 2016. i takođe je njen vlasnik Šucin suprug.

Šuica navodi i kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine, za koju kaže da je nasleđena od roditelja.

Navela je i da je njen suprug trenutno u penziji, te da je radio kao pomorski kapetan za Gearbulk Holding Limited, Pullmantur Gruceros Madrid.

Pitanje vrednosti imovine Dubravke Šuice pokrenula je navladina organizacija GONG koji je i poslao šest pitanja za Šuicu odborima Evropskog parlamenta na kojima bi kandidatkinja za potpredsednicu EK trebala biti saslušana u četvrtak.

To je izazvalo burnu reakciju premijera Andreja Plenkovića koji je optužio GONG da je produžena ruka najuticajnijeg opozicionog SDP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.