U trendu

Tivat: Požar će biti ugašen do srede

Posle veoma dramatičnog popodneva na požarištu u Krtolima, gđe su krtoljski vatrogsci u posljednji trenutak uspeli da odbrane kuće u Novom naselju, situacija je mnogo bolja i može se reči da je požar pod kontrolom, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Tivta, Zoran Barbić.

U gašenju su učestvovali pripadnici Službi spašavanja iz Tivta, Kotora, Herceg Novog, Budve, Bara i Ulcinja, obrovoljno vatrogasno društvo Krtoli, dok je jedno vozilo sa dobrovoljcima iz Perasta bilo u Tivtu u slučaju potrebe, prenosi RTCG.

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, koji je u utorak posetio Tivat, kazao je da očekuje da požar bude ugašen do srede, osim ako ne bude neplaniranih vremenskih uslova.

„Sve službe zaštite su odlično uradile svoj posao. Dobrovoljna vatrogasna društva su dala puni doprinos gašenju požara kao i građani koji su iskazali veliki hrabrost. Sektor za vanredne situacije MUP-a je odlično koordinisao akciju“, kazao je Nuhodžić.

Prema njegovim rečima, avioni MUP-a leteli su kada je to shodno proceni lokalne službe zaštite i spašavanja Tivat to bilo potrebno i kada su to vremenski uslovi dozvoljavali.

„Aktivnosti na saniranju požara u opštini Tivat pokazale su da sistem zaštite i spašavanja u Crnoj Gori funkcioniše dobro i usklađeno, te da su aktivnosti koordinisane kvalitetno, kako od strane lokalnih službi zaštite i spašavanja, tako i od strane Direktorata za vanredne situacije, u delu njegovih nadležnosti“, zaključio je ministar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.