U trendu

Todorić: Dali su im hrvatsko nacionalno bogatstvo

Bivši predsednik Uprave Agrokora Ivica Todorić danas je na svom blogu ponovo optužio hrvatsku vladu tvrdeći da mu je „otela privatnu svojinu“ i da je bogatstvo od strateške važnosti „dala u ruke stranim interesima“.

Todorić, koga Državno tužilaštvo Hrvatske tereti za nezakonito pribavljanje 1,142 miljardi kuna (oko 152 miliona evra) prozvao je u najnovijoj objavi na blogu predsednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića, ministarku privrede Martinu Dalić i poverenika vlade za Agrokor, Antu Ramljaka.

On tvrdi da su oni stranim profiterima dali izvore vode, hiljade hektara obradive zemlje, industrijske komplekse sa najmodernijom tehnologijom, fabrike u regionu, police u marketima gde bi trebalo da se nalaze hrvatski proizvodi kao i 60.000 radnih mesta, prenosi HINA.

Todorić navodi da „Najthed, Aliks partners i njihovi domaći pomagači“ danas upravljaju Agrokorom i hrvatskim nacionalnim resursima.

„Hrvatski nacionalnim blagom koje smo moja uprava i ja godinama gradili donoseći dobro hrvatskoj privredi i jačajući hrvatske privredne pozicije u zemljama regiona. Zato od javnosti kriju ugovor o garanciji sa fondom „Medison Pasifik“ iz Hong Konga“, napisao je Todorić na svom blogu, dodajući da kada taj dokument izađe u javnost „sve će maske pasti“.

Todorić se pita kako je to Ramljak uspeo da stabilizuje sistem za koji tvrde da je bio toliko uništen da mu je pretio stečaj i sistematski rizik za privredu.

Za Todorićem je ove nedelje izdata crvena Interpolova poternica, koji je kako HINA navodi, nedostupan vlastima od početka istrage o Agrokoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar