U trendu

Trudnica uhapšena na protestu u Baru – izgubila bebu (video)

Trudnica I.M, privedena zajedno sa građanskim aktivistima koji protestuju protiv izgradnje vrtića u Baru, izgubila je dete. Tim povodom oglasio se i zaštitnik ljudskih prava.

Kako je saopšteno iz bolnice u Baru patološki nalaz će da utvrdi kada je došlo do smrti ploda trudnice.

Vest da je trudnica izgubila dete prvo je objavljena na društvenim mrežama i izazvala je lavinu komentara korisnika koji su to doveli u vezu sa njenim jutrošnjim privođenjem.

RAZVLAČENJE TRUDNICE

Gepostet von Nikoleta Pavićević am Donnerstag, 14. Februar 2019

Na Fejsbuk stranici „Zaustavimo gradnju vrtića u dvorištu Gimnazije/Ekonomske“, objavljen je video-snimak privođenja demonstranata, na kojem se vidi da jedna aktivistkinja traži od policije da je ostave na miru jer je trudna.

U barskoj bolnici potvrdili su da je da je 34-ogodišnja I.M. primljena jutros u ovu zdravstvenu ustanovu sa preminulim plodom i da je konstatovano da nije imala povrede i krvarenje.

„Ultrazvučnim ginekološkim pregledom utvrđeno je da se radi o plodu starom sedam-osam nedelja i visokorizičnoj trudnoći zbog akutnih i hroničnih oboljenja kod pacijentkinje. Patološki nalaz trebalo bi da potvrdi uzrok i vreme smrti ploda“, kazao je lokalne medije lekar Dragoslav Tomanović koji je istakao da je kod nje urađena intervencija i da se dobro oseća.

Iz barske policije su saopštili da žale „zbog zdravstvenih komplikacija kod jedne osobe“ i tvrde da su postupili u skladu sa zakonom, poštujući Pravilnik o uslovima i načinu pružanja pomoći državnim organima, organima državne uprave, lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka.

Građani su se jutros okupili ispred gradilišta kako bi pokušali da spreče ulazak mehanizacije.

Barani su i sinoć pokušali da spreče ulaz mehalizacije u dvorište, pa je policija intervenisala i privela nekoliko aktivista koji su ubrzo pušteni nakon što su im uzeti podaci.

Pre gotovo mesec dana u dvorištu gimnazije je posečeno više od 90 čempresa nakon čega je usledila reakcija nezadovoljnih građana koji i dalje na protestima negoduju zbog te odluke.

Oni koji se protive izgradnji vrtića u centru grada svake nedelje organizuju protestnu šetnju.

1 komentar
  1. Anonimni

    Milovluk je gori od Kamchatka.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike