U trendu

U Banjaluci skup „Za Republiku Srpsku“

BANJALUKA – U Banjaluci je održan skup „Za Republiku Srpsku“ kod parka „Mladen Stojanović“, a na skupu su se javnosti obratili brojni ratni veterani.

Oni su istakli da su tu kako bi odbranili ovaj entitet BiH. Veterani su istakli i da je cilj poslednjih dešavanja u Narodnoj skupštini RS, „rušenje RS, reforma policije i formiranje policije BiH“, a najavili su da će „svojim životima braniti policiju RS“, prenela je TV N1 BiH.

Takođe su naglasili da ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačom treba da se „ponose, da ga podržavaju i brane“.

„Naš ministar Dragan Lukač je heroj koji je krvlju branio Republiku Srpsku i zato ga ne damo, kao ni naše institucije“, poručili su ratni veterani.

U svojim govorima su, kažu, istrajali duže, čekajući da se drugi skup pre završi i opozicionari raziđu.

„Nas je 10.000 ovde, a njih (opozcije) tamo 700“, naveo je predsednik udruženja veterana Duško Vukotić.

„Molio bih člana Predsedništva BiH Milorada Dodika dve stvari: samo da nam kaže da ćemo ostati vojno neutralni i da će Dragan Lukač ostati na čelu policije“, dodao je Vukotić.

Nakon toga je kazao kako je uz Milorada Dodika i njegov način borbe za Republiku Srpsku. Za to mu se zahvalio, a prisutni su uzvikivali „Mile, Mile.“

Skupu su prisustvovali srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, lider SP-a Petar Đokić, predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, lider NDP-a Dragan Čavić, novi predsednik DNS-a Nenad Nešić, te članovi stranaka koje čine vladajuću koaliciju.

U Banjaluci je održan i protest opozicije koji su organizovali Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (SDS), a trajao je nešto manje od 90 minuta.

Skup je takođe održan u parku „Mladen Stojanović“ – a na njemu su se mogle čuti poruke usmerene protiv vlasti u Republici Srpskoj, odnosno protiv Milorada Dodika i Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.

Miladin Stanić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, na protestu u Banjaluci kazao je da Program reformi koji je poslan u NATO – „vodi većinu srpskog naroda tamo gde on ne želi biti“.

„To je kraj Republike Srpske, nikad im to nećemo oprostiti. O toj odluci je trebao da odlučuje narod“, poručio je Stanić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.