U trendu

U Beranama ubijena mečka čiji su mečići tokom lutali po gradu (video)

Policija je sinoć privela nekoliko osoba iz sela Ržanica za koje se osnovano sumnja da su usmrtili mečku čiji mladunci su tokom dana viđeni u gradskoj zoni, javlja Radio Berane.

Prema operativnim saznanjima policije nekoliko osoba iz sela Ržanica kod Berana su osumnjičene da su ubile mečku. Kako su iz policije saopštili za Radio Berane, osumnjičenima će biti uzeta parafinska rukavica, oružje i drugi eventualni dokazni materijal.

Vest da je mečka čiji su mladunci tokom dana „obišla“ gradsku zonu Berana, svirepo ubijena uznemirila je javnost.

„Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspio sam da pronađem mečku, nažalost bila je ubijena. Ovo je djelo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavjestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je mogao da ovo učini“, rekao je za Radio Berane Mladen Premović, jedan od lovaca koji je učestvovao u potrazi.

Premović je izrekao i ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja koje je, po njegovom mišljenju, bilo u obavezi da bezbedno vrati mečku i mečiće u prirodno stanište i zaštiti ih.

Mečka je pronađena u mestu Jela-Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata.

Lovci, bolji poznavaoci ćudi ove divljači, smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se prethodne noći u potrazi za hranom, zbog guste magle izgubila i zalutala u grad sa mladuncima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.