U trendu

U BiH aktivni požari u Stocu, Jablanici i Tomislavgradu

SARAJEVO – Na BiH aktivni su požari u Stocu, Jablanici i Tomislavgradu, izjavila je portparol Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač i dodala da je na području stolačke opštine aktivno požarište na lokalitetu Derani, ali da nema opasnosti po lokalno stanovništo.

Ona je u izjavi za Srnu rekla da na tom području požar gase pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i lokalno stanovništo.

U opštini Jablanica, porastom dnevne temperature vazduha tokom jučerašnjeg dana, na požarištu Donja Jablanica – Komadinovo vrelo, iznad naseljenog mesta Donja Jablanica, došlo je do pojave nekoliko požarnih čvorišta koja nastoje da eliminišu vatrogasci, dobrovoljci i volonteri.

„Teren je izuzetno težak i nepristupačan za gašenje požara. Padom noćne temperature došlo je do smanjenja požarnih čvorišta, dok porastom temperature dolazi do rasplamsavanja vatre“, rekla je Kovač.

Akcija gašenja nastavlja se i danas.

U Kantonu 10, u opštini Tomislavgrad, na lokaciji Ljubušija, požarom je zahvaćen istočni deo – gore šuma, nisko rastinje i trava, a požar je momentalno, većim dijelom, pod kontrolom.

Kovačeva je rekla da ovaj požar gase pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tomislavgrad, „Šumarije“ i Opštinske službe civilne zaštite.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.