U trendu

Učiteljica iz Bara na meti zbog crtanja trobojke na času (foto)

Direktorka OŠ „Jugoslavija“ u Baru Biljana Vukmanović kazala je portalu RTCG da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole Rade Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku.
Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke, objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

Gepostet von Luka Radonjić am Mittwoch, 29. Januar 2020

„U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko delovanje, već prijatno i bezbedno mesto za sve đake“, kazala je Vukmanovićeva za portal Javnog servisa.

Ona je istakla da su svi zaposleni u nastavi u obavezi da „profesionalno rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita dece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimerenih pojedinačnih uticaja“.

„Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima djelovanja škole. Nećemo dozvoliti da izolovani slučaj baci sjenku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ Jugoslavija kako bi se učenicima obezbijedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi“, kazala je direktorica OŠ „Jugoslavija“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.