najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uhapšen glavni osumnjičeni za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Jedan od organizatora grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori Aleksandar Sindjelića, koji je bio nedostupan crnogorskim državnim organima, uhapšen je i nalazi se u zatvoru Spuž kod Podgorice, objavila je danas podgorička štampa.

Sindjelić je po pisanju “Vijesti” u zatvoru kod Podgorice završio pod sumnjivim okolnostima, dok “Dnevne novine” navode da je on “u najvećoj tajnosti” uhapšen pre dva dana u Beogradu i da je u večernjim satima “pod specijalnim merama bezbednosti, letelicom crnogorskih državnih organa doveden u Podgoricu”.

“Vijesti”, medjutim, citiraju sagovornika iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija koji ukazuje da se “niko zvanično nije oglasio” povodom hapšenja, te da je “najverovatnije posredi dogovor izmedju njega i onih koji rukovode ovom istragom”.

“Da je uhapšen u Srbiji ne bi mogao ovako ekspresno biti izručen Crnoj Gori, već je najverovatnije sam došao nakon dogovora da priznanjem ‘pojača‘ dokaze tužilaštva”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Sindjelić se zajedno sa penzionisanim generalom, bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem, sumnjiči za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori tokom izbornog dana 16. oktobra.

On je do pre nekoliko dana bio nedostupan nadležnim organima, ali se po pisanju medija, oglasio preko portala “Srbija Danas” i rekao da nije u bekstvu, već da se nalazi u Beogradu, te da u Crnoj Gori nije bio od 2002. godine.

Podgorički mediji su ranije objavili da je on prošle nedelje saslušan u Beogradu po nalogu crnogorskog specijalnog tužioca.

Od uhapšenih 20 državljana Srbije, 14 ih je u zatvoru u Podgorici, a šestoro je pušteno na slobodu. Sindjelić se zajedno sa Dikićem i Kristinom Hristić sumnjniči za “terorizam u pokušaju”, dok se ostali sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike