U trendu

Uhapšen poznati voditelj zbog sumnje da je oprao preko 250.000 evra

U zajedničkoj akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštva Kantona Sarajevo danas je uhapšen Almir Čehajić Batko, TV voditelj i humanitarni radnik, preneo je sarajevski portal Klix.

Čehajić je uhapšen u akciji „Netvork“, a nakon pretresa četiri lokacije u sarajevskom kantonu.

Pretresena su dva stambena i dva poslovna objekta, a do sada je uhapšena jedna osoba, potvrdio je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Njihove radnje su usmerene na otkrivanje zloupotrebe položaja i ovlašćenja, odnosno pranja novca, a voditelj je uhapšen zbog navodnih finansijskih malverzacija.

Ćehajić je uhapšen zbog pranja novca i zloupotrebe položaja vezano za projekt Otvorena mreža. Sumnjiči se da je novac zloupotrebljen od liječenja.

Kako su danas potvrdili iz „Otvorene mreže“ radi se o prijavi pacijenata koji su trenutno u njihovom programu za kadeverične transplantacije.

„Avaz“ iz izvora bliskih istrazi saznaje da se Ćehajić i još jedna osoba sumnjiče da su oprale više od pola miliona maraka.

Almir Čehajić Batko je sarajevski TV voditelj, glumac amater, stomatolog i humanitarni radnik.

Glumio je i u mnogim popularnim serijama i filmovima, a osnivač je nevladine organizacije Otvorena mreža koja se bavi humanitarnim radom.

O njemu je 2013. godine snimljen dokumentarni film „Rob“ u kojem je njegova ispovest o teškom periodu života i bolesti preminule ćerke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar