U trendu

Uhapšeni Crnogorci u Švajcarskoj zbog pljačke zlatare

PODGORICA – Švajcarska policija uhapsila je dvojicu državljana Crne Gore zbog sumnje da su učestvovali u pljački teškoj nekoliko miliona franaka, a švajcarski mediji povezuju ih sa grupom „Pink Panter“.

Prema pisanju podgoričkog Dana, pored Crnogoraca uhapšena su i dvojica državljana Nemačke i po jedna osoba iz Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, a svi oni se sumnjiče da su opljačkali zlataru „Gubelin“ u Lucernu, prenosi CdM.

Švajcarske vlasti nisu objavile identitet osumnjicenih, samo su saopštile da su stari od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena.

Kako se navodi, pljačka se dogodila 26. oktobra oko 8.15 ujutru, kada su dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika upali u zlataru, porazbijali ormariće u kojima su se nalazili najvredniji nakit i ručni satovi, koje su uzeli, kao i gotovinu iz kase.

Celokupni plen procenjen je na nekoliko miliona franaka.

Pored dvojice koji su ušli u zlataru, drugi učesnici pljačke su bili zaduženi za čuvanje straže, prevoz nakon pljačke i skladištenje plena, a neki su bili zaduženi za logištiku.

Nakon pljačke, policija je objavila fotografije sa nadzornih kamera, a na osnovu prijava građana otkrili su počinioce.

Posle dve nedelje, usledio je pretres kuća, u kojima su policajci pronašli deo ukradnog plena.

Svi osumnjiceni su pritvoreni, a istragu vodi Sektor za posebna krivicna dela javnog tužilaštva Lucerna.

Portparol tamošnje policije Urs Viger nije ni potvrdio ni demantovao navode da su osumnjičeni pripadnici bande „Pink Panter“, već je saopštio da istraga ide u više pravaca.

Bivši inspektor za kriminal Markus Melcl kazao je za tamošnje medije da su počinioci pljačke profesionalci, a da je način na koji su počinili razbojništvo kao i nacionalnost osumnjicenih, potvrdio sumnje da su u pitanji članovi bande „Pink Panter“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.