U trendu

Velika pljačka u Budvi: Piroćanka i Rumunka odnele sef

Rumunnku Elenu Tican (42) i Daru Tošić (38) iz Pirota uhapsila je budvanska policija zbog sumnje da su izvele veliku pljačku u Starom gradu, kada su iz luksuznog apartmana iznele sef sa zlatnim nakitom i novcem – 26.000 švajcarskih franaka, 400 evra i nešto dolara! Rumunka je “pala” pre tri noći, dok je pokušala da upadne u apartman u Starom gradu, dok su Tošićevoj lisice na ruke stavljene dan ranije, kada je sa suprugom pokušala da napusti Crnu Goru.

Ovom policijskom akcijom stavljena je tačka na seriju velikih krađa u Budvi. Ticanova i Tošićeva su sa muževima iznajmile apartman u Sutomoru, koji im je bio baza, a onda su rentirale automobile i “radile” po primorju. Nakon krađe sefa na red je došao ruski bogataš koji je boravio na Svetom Stefanu. One su provalile u njegov apartman i uzele dve hiljade evra, 21.000 rubalja i zlatni nakit. Prema izveštaju policije iste osobe su opljačkale majku odbornice DF u Herceg Novom, Simonide Kordić, kada su ukrale porodični nakit.

Inače, u poslednja dva meseca ovo je četvrti slučaj da lopovi u nemogućnosti da otvore sef odluče da ga ponesu sa sobom. Pre četiri noći odent je sef iz Menjačnice u prodavnici DIS na auto-putu Beograd – Zagreb na Bežaniji i policija još traga za dvojicom lopova koji su odneli oko 30.000 evra.

Na video-snimku koji je policija uzela, vidi se da su vešti lopovi metalnom šipkom razbili staklo na vratima, a zatim uz pomoć BMV-a bez registarskih tablica uspeli da izvale sef koji je bio pričvršćen za pod. Sef su odvukli tako što su jedan kraj sajle vezali za kuku na automobilu, a drugi kraj za ovaj predmet u kom se nalazio novac.

Sredinom maja, trojica maskiranih, od kojih dvojica imaju po 19, a jedan 17 godina, provalili su u jednu malu privatnu benzinsku stanicu na Karaburmi.

Iz ove pumpe odneli su metalni sef sa pazarom, težak 150 kilograma. Lopovi su plen sakrili u obližnju kuću maloletnika, koji je kasnije uhapšen. Privedeni su I. S. (19), S. P. (19) i sedamnaestogodišnjak, u trenutku dok su brusilicom pokušavali da otvore sef, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.