U trendu

Veliki požar oko Trebinja u Hercegovini, na terenu pomaže i vojska

Vatra se na požarištima na području Trebinja širi, dok iz sela Bobana sa hrvatske teritorije novi požar ide prema selu Poljice, ali za sad opasnost ne preti ljudima i domaćinstvima, rečeno je u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Danko Vuković istakao je da je situacija veomo teška i alarmantna jer vetar razbuktava vatru.

On je rekao da gori prema selima Lug i Poljice, gde je nepristupačan teren, a da je opet aktivan požar prema selu Kočela u rejonu Trebinjskih brda. Prema njegovim rečima, na terenu je stotinjak vatrogasaca i ekipe za vanredne situacije – Civilna zaštita, Centar za gazdovanje kršom i radnici Gradske uprave.

Njima su se jutros pridružile i jedinice za materijalnu i tehničku podršku Hidroelektrana na Trebišnjici i vatrogasci iz Ljubinja. Tokom dana očekuje se i pomoć bilećkih i gatačkih vatrogasaca.

Juče je bilo ugroženo pet kuća i nekoliko civila na Trebinjskim brdima, a sinoć je najkritičnije bilo u Starom Slanom, gde je ipak sprečeno da vatra ugrozi tamošnja domaćinstva i civile.

Krizni štab grada Trebinje sinoć je na vanrednoj sednici odlučio da se traži pomoć od republičkih organa RS i organa BiH i vatrogasnih službi susednih opština, prenose agencije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.