U trendu

Vijesti: Šta je Abazović rekao Stankoviću i Katniću

PODGORICA – Potpredsednik izabrane crnogorske vlade Dritan Abazović rekao je vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću da u primeni zakona više ne smeju postojati nedodirljivi i da pravda mora zakucati na vrata svih koji su se ogrešili o zakon, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na svoj izvor, podgorički dnevnik piše da je Abazović Stankoviću i Katniću rekao da nova vlada neće tolerisati bilo kakvu korupciju i da zahteva konkretne rezultate u radu tužilaštva.

„Abazović je Katniću i Stankoviću ukazao na selektivan odnos tužilačkih organa u primeni pravde i procesuiranju krivičnih dela i tražio je korenite promene u radu SDT-a i VDT-a, dok god se nalaze na tim pozicijama“, rekao je neimenovani sagovornik Vijesti.

Prema istom izvoru, Abazović je sagovornicima ponovio da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jedan od prioriteta delovanja nove vlade.

Podsetio je, kaže izvor lista, da se slučajevi korupcije na visokom nivou, a posebno oni koji se tiču zloupotrebe službenog položaja i ljudi koji su obavljali visoke državne funkcije, moraju rešavati u najkraćem roku.

Inače, Abazović se sa Stankovićem i Katnićem sastao juče u sedištu vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.