U trendu

Vladajuća koalicija RS preselila se u malu salu parlamenta, opozicija spečena da udje

Poslanici stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj preselili su se iz velike sale Narodne skupštine u malu salu na spratu, gde nameravaju nastaviti zasedanje, dok su se poslanici opozicionih stranaka vratili u veliku salu.

Opozicione poslanike skupštinsko obezbedjenje onemogućilo je da udje u malu salu parlamenta.

Vladajuća koalicija prethodno je izglasala meru udaljavanja opozicionih poslanika iz skupštinske sale, nakon što sz poslanici opozicije nešto ranije uz zvuke pištaljki zauzeli prostor gde sedi skupštinsko rukovodstvo.

U zgradu parlamenta stigli su predsednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović, a nešto ranije je u zgradu Narone skupštine došao i direktor Policije RS Darko Ćulum.

Opozicija je blokirala rad parlamenta nakon što nisu prihvaćeni njihovi zahtevi da se po hitnom postupku raspravlja o informaciji o dešavanjima u parlamentu RS 13. septembra, kada ih je naoružana policija sprečila da prisustvuju skupštinskom zasedanju, jer nije prihvaćen njihov zahtev da se povuče oluka o smeni glavnog revizora RS, kao ni njihov predlog rezolucije o strateškim ciljevima RS do 2013. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.