U trendu

Skandal u Nikšiću: Uhapšen Vladika Joanikije i sveštenici – u pritvoru do 72 sata (video)

Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, nakon saslušanje u Centru bezbednosti Nikšić, pa potom kod tužioca određeno je zadržavanje do 72 sata, javlja portal IN4S.
Nikšićka policija im je prethodno uručila naloge za saslušanja u Parohijskom domu, kako bi prikupili informacije o litiji koja je održana povodom slave Sveti Vasilije Ostroški.

Joanikije se pri ulasku u tužilaštvo obratio novinarima i pitao ih što su još budni, dodavši da se nikada bezbednije nije osećao.

Ispred sedišta policije okupili su se građani koji su pevali o Kosovu i skandirali „Ne damo svetinje“.

Episkop Joanikije i sveštenici sprovedeni u tužilaštvo

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i sveštenici dovedeni su oko dva sata posle ponoći u Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću.

Državni tužilac saslušaće ih u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će odlučiti o njihovom daljem zadržavanju ili puštanju na slobodu. Nikšićka policija im je prethodno uručila naloge za saslušanja u Parohijskom domu, kako bi prikupili informacije o litiji koja je održana povodom slave Sveti Vasilije Ostroški.

Joanikije se pri ulasku u tužilaštvo obratio novinarima i pitao ih što su još budni, dodavši da se nikada bezbednije nije osećao. Ispred sedišta policije okupili su se građani koji pevaju o Kosovu i skandiraju „Ne damo svetinje“. Prisutna je i policija sa opremom za razbijanje demonstracija. Građani i sveštenici koji mirno protestuju poručili su da se neće razići dok se saslušanje ne završi.

Ispred Parohijskog doma u Nikšiću nešto ranije odvijala se prava drama. Policija je uspela da odvede vladiku Joanikija i osmoricu sveštenika na saslušanje kako bi prikupili informacije o današnjoj litiji u tom gradu.

Na video-snimku može da se vidi kako je izgledala intervencija policije u Parohijskom domu: Na ovom video-snimku može se videti kako je policija nešto ranije uručila pozive:

Veliki broj građana dočekao je policiju ispred kapije Parohijskog doma. Okupljeni narod skandirao je „Ne damo vladiku“ i „Ne damo sveštenike“. Protojerej Slobodan Joknić obratio se okupljenom narodu i zamolio ih da se raziđu i ne čine ništa ukoliko žele da im pomognu jer nemaju blagoslov vladike.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar