U trendu

Vučić: Poštujemo integritet BiH ali ne moramo o tome da se izjašnjavamo svaki dan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da Beograd poštuje Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet BiH, kao i integritet entiteta Republike Srpske, ali da ne misli da svakodnevno treba da ponavlja taj stav, za koji veruje da je „kristalno jasan“. 

„Sto puta sam rekao da Srbija poštuje Dejtonski mirovni sporazum i teritorijalni integritet BiH, kao i teritorijalni integritet entiteta Republike Srpske unutar BiH. I nikada nijednu drugačiju izjavu osim ove niste čuli. Ali valjda Srbija mora svaki dan da se pravda. Ne pada mi na pamet da se pravdam za stavove koji su kristalno jasni. Čisti kao suza“, rekao je on.

Vučić je to izjavio na pitanje šta misli o izjavi predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je na beogradskom Fakultetu političkih nauka ocenio da bi Republika Srpska i Srbija trebalo da se ujedine u državnu zajednicu. 

Srpski predsednik je dodao da ne može da razume potrebu iz pojedinih zemalja u regionu da svaki put kada neko da takvu izjavu čekaju šta će na to da kaže Beograd, kao da se i on i drugi zvaničnici nisu odavno o tome jasno odredili.

Vučić je rekao da je za Srbiju Bosna i Hercegovina sused sa kojim želi dobre odnose i unapredjenje odnosa.

„Ali da neko drži lekcije Srbiji… U stanju ću biti mnogo toga da istrpim, ali malo se zaustavite sa tim“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.