U trendu

Vukčević:Nikada nećemo zaboraviti agresiju NATO

PODGORICA – Iz Prave Crne Gore, članice vladajuće koalicije, poručili su danas da nikada neće zaboraviti NATO agresiju na SR Jugoslaviju od pre 22 godine, kao ni ljude koji su pokreuli tu akciju ubijanja.

Oni koji su pokrenuli NATO bombardovanje SR Jugoslavije su Bil Klinton, koji je tada bio predsednik SAD i Toni Bler, tadašnji premijer Velike Britanije, kao i Havijer Solana, tadašnji generalni sekretar NATO-a, koji je naredio bombardovanje, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore, koje je potpisao član Ivica Vukčević.

Dodao je da je izvršilac agresije bio Vesli Klark, tadašnji vrhovni komandant oružanih snaga NATO za Evropu.

Naveo je da pravda neće biti zadovoljena dok navedeni zločinci i njihovi saučesnici ne budu izvedeni pred sud i kažnjeni.

Istakao je da je NATO namerno bombardovao škole, crkve, zdravstvene ustanove, medijske kuće, stambene, infrastrukturne i privredne objekte.

„Da se radilo o namernim napadima potvrđuje gađanje stambenih oblasti i infrastrukturnih objekata u Beogradu, Aleksincu, Novom Pazaru, Murinu i drugim mestima. Bombardovanjem Murina NATO je ubio 6 civila iako u blizini nije bilo vojnih objekata. Šteta od NATO bombardovanja nikad nije precizno utvrđena, a prema nekim procenama dostiže 100 milijardi dolara.“, kazao je Vukčević.

Naveo je i da Srbija i Crna Gora imaju pravo da tuže zemlje članice NATO-a koje su učestvovale u bombardovanju Jugoslavije i da traže isplatu odštete.

Istakao je da građanima Srbije i Crne Gore ne znači ništa izvinjenje generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, jer „on opravdava agresiju NATO na našu zemlju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.