U trendu

Vuksanović:Pod lupu referneduma i druge krupne odluke

PODGORICA – Srpski nacionalni savjet (SNS) u Crnoj Gori ocenio je izuzetnom ideju referendumskog izjašnjavanja o eksploataciji nafte i gasa, ali smatra da na isti način treba proveriti i druge krupne odluke bivšeg režima koje su donete bez konsultovanja građana.

„Kada su se već predstavnici nove vlasti setili preispitivanja i poštovanja volje građana Crne Gore, onda bi, svakako, pod lupu referenduma trebalo staviti i pitanja koja je bivša vlast usvojila ne konsultujući volju svojih građana“, navodi se u saopštenju tog saveta dostavljenom Tanjugu.

Potpisnik saopštenja i predsednik SNS-a Momčilo Vuksanović podseća da se ideja o sprovođenju referenduma o eksploataciji nafte pojavila se na prvom „premijerskom satu“ u crnogorskom parlamentu, što, ističe, taj savet „iskreno podržava u cilju usaglašavanja najočiglednijih nesaglasnosti i nesporazuma“.

Smatra da bi, svakako, pod lupu referenduma trebalo staviti i pitanja o učlanjenju Crne Gore u sastav NATO alijanse, priznanje tzv. države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, zatim usvajanje nacionalnih simbola, kao i, između ostalih, izopštavanju ćiriličnog pisma iz državne korespodencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.