Zvaničnici iz RS uputili telegrame saučešća povodom masovnog ubistva u Mladenovcu

Zvaničnici Republike Srpske uputili su danas saučešće porodicama stradalih i državnom vrhu Srbije povodom masovnog ubistva koje se prošle noći desilo na području Mladenovca, gde je ubijeno osam, a ranjeno 14 osoba.

„S nevericom sam primio vest o bezumnom napadu i ubistvima nedužnih meštana u selima kod Mladenovca. U danu kad u Republici Srpskoj i Srbiji oplakujemo nevine žrtve iz beogradske škole, zadesila nas je nova tragedija“, napisao je predsednik RS Milorad Dodik na svom Tviter nalogu.

Srpska članica i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović u telegramu saučešća građanima Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću navela je da ju je „duboko potresla vest o gubitku nevinih ljudskih života u bezumonom terorističkom napadu u Mladenovcu“.

„Iako je u ovim teškim trenucima za Vas i srpski narod teško naći reči utehe, molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze najdubljeg saosećanja, a povređenima želje za brz oporavak“, navela je Cvijanović.

Premijer RS Radovan Višković je telegram saučešća uputio predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i građanima Srbije.

„Na ovaj dan, kad i Republika Srpska, Danom žalosti, tuguje sa porodicama stradalih i građanima Srbije zbog gubitka nedužnih dečijih života u nezapamćenoj tragediji u školi ‘Vladislav Ribnikar’, sa zaprepašćenjem i žalom primili smo vest o masakru u Mladenovcu“, naveo je Višković.

Telegrane saučešća uputili su i predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.