U trendu

Beograd aktivno učestvuje u primeni pametnih tehnologija

BEOGRAD – U Starom dvoru danas je održan panel „Pametni gradovi“ kojem je cilj bio da se mladim i talentovanim srpskim naučnicima pomogne da realizuju ideje za unapređenje kvaliteta života u gradovima.

Panel je održan u okviru konferencije „5G & enabled tećnologies“ koju je organizovalo italijansko privredno udruženje Confindustria Serbia, a član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da se Grad Beograd trudi da inspiriše novu generaciju mladih i talentovanih srpskih naučnika tako što im pomaže da razvoju i realizuju svoje ideje, ali i da „pokrenu aktivnu diskusiju o konceptu pametnih gradova u Srbiji“.

„Grad Beograd aktivno učestvuje u primeni modernih tehnologija koje imaju potencijal da izmene i unaprede život u njemu“, kazao je Petronijević.

Uspešnim organizovanjem konferencije na kojoj su učestvovali eminentni stručnjaci iz različitih oblasti Beograd i italijansko privredno udruženje Confindustria Serbia nastavili su dugogodišnju saradnju, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.