U trendu

Važno: Bez OVOG uverenja obustavlja se tehnički pregled

BEOGRAD – Stupanjem na snagu odredbi Pravilnika o tehničkom pregledu vozila od 5. jula prilikom vršenja tehničkog pregleda, za vozila koja su prepravljena, obavezna je provera da li vozilo poseduje odgovarajuće Uverenje o ispitivanju vozila koje izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uspostavila je aplikaciju kroz koju tehnički pregledi vrše provere da li je za vozilo izdato Uverenje o ispitivanju vozila u skladu sa propisima, navodi se u saopštenju agencije.

Ukoliko se uverenje za određeno vozilo ne nalazi u bazi podataka Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, tehnički pregled se obustavlja dok se ne izvrše potrebne provere, ukazuje se u saopštenju.

Ukoliko se ustanovi da uverenje koje je stranka dostavila na uvid tehničkom pregledu, nije u skladu sa zakonskim odredbama ne može se izvršiti tehnički pregled vozila.

Kako se napominje, provera dokumenata koje su stranke dostavljale tehničkim pregledima, ustanovljeno je da određen broj uverenja nije izdat od strane Agencije za bezbednost saobraćaja, kao ni od organizacija koje su u prethodnom periodu bile ovlašćene za poslove ispitivanja vozila.

Agencija takođe apeluje na sve vlasnike vozila, da ukoliko vrše prepravke na svojim vozilima, poštuju propise i informišu se na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja o postupku ispitivanja vozila, kako bi izbegli eventualne neprijatnosti usled pojave određenog broja uverenja koje nisu izdata na propisanim i zaštićenim obrascima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.