U trendu

BG: Palo 15-40 cm cnega, kreće čisćenje drugog prioriteta

BEOGRAD – U Beogradu je za nepunih 12 sati palo od 15 do 40 centimetara snega, izjavio je rukovodilac zimske službe JKP „Beograd put“ Željko Maravić i dodao da su ulice prvog prioriteta očišćene, te da se kreće u čišćenje saobraćajnica drugog prioriteta.

„Nemamo kritičnih mesta na celom području u zoni naše odgovornosti. Javni gradski prevoz je jutros krenuo na vreme“, rekao je Maravić.

On je za tv K1 naveo da sneg još uvek pada i dodao da je, imajući u vidu količinu i visinu snega koji je napadao, sve to iziskivalo mnogo rada, ljudi i mehanizacije kojom „Beograd put“ raspolaže.

„Uradili smo pune profile kolovoza i nastavićemo da dorađujemo te ulice i čistimo ako sneg ponovo padne, nadamo se da neće toliki. Sada ‘napadamo’ drugi prioritet, sporedne ulice“, rekao je Maravić.

Naveo je da je za nepunih 12 sati palo od 15 do 40 centimetara snega i dodao da je normalno da u tim situacijama ili za vreme padavina bude problema i u saobraćaju i u javnom gradskom prevozu.

„Uspeli smo da bez obzira na problematiku, padanje stabala i zakrčavanje nekih puteva, uz veliku podršku i saradnju drugih komunalnih preduzeća, pre svega JKP ‘Zelenilo Beograd’, i Štabom za vanredne situacije održimo saobraćaj i za vreme padavina“, rekao je Maravić.

Istakao je da ekipe „Beograd puta“ prolaze gde god je moguće i u sporedne ulice.

„Proćićemo gde god možemo, gde imamo prepreku zvaćemo kolege iz ‘Zelenila Beograd’, ali i druge jer nisu svi problemi u njihovoj nadležnosti“, rekao je Maravić.

Naveo je da su juče, za vreme padavina, imali više od 350 poziva građana i da su, kako kaže, mnogo toga uspeli da reše.

„Tokom noći imali smo oko 45 poziva i skoro smo sve rešili, a danas ćemo imati pozive građana iz sporednih ulica“, rekao je Maravić.

Apelovao je na građane da očiste sneg ispred svojih dvorište i ulaza u zgrade i ukazao da je način čišćenja veoma bitan, te da sneg ne bacaju na kolovoz koji su nadležne ekipe već očistile, već uz ivicu kolovoza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.