U trendu

Borska TV u privatizaciju ide podelom besplatnih akcija

Javno preduzeće „Štampa radio i film“ (ŠRIF), u čijem sastavu posluje regionalna TV Bor, ne nalazi se među 38 preduzeća za koje je u utorak objavljen poziv za privatizaciju.

Taj medij će, kako je Beti rekao direktor preduzeća Vladan Novović, biti privatizovan modelom podele besplatnih akcija. „Podela 100 posto akcija biće pokrenuta posle 1. jula za sve one koji ispunjavaju zakonske uslove i po uredbi Vlade Srbije“, rekao je Novović.

ŠRIF je jedan od retkih medija koji je u proces privatizacije ušao sa pozitivnim saldom i bez dugovanja, na vreme je urađena i nova procena vrednosti kapitala koji je, po rečima Novovića, 11 puta veći od vrednosti obaveza.

„Smatramo da je model privatizacije ŠRIF-a kroz besplatne prodaje akcija najbolji i očekujem da ćemo da nastavimo rad u interesu građana Bora i istočne Srbije“, rekao je Novović.

On je dodao da se za napuštanje firme uz socijalni program javilo oko 15 zaposlenih, ali da ne očekuje veće probleme u proizvodnji programa.

„„Ako radnici postignu saglasnost oko ključnih tema razvoja i rada, mislim da će to biti obrazac kako da jedno javno preduzeće pređe u akcionarsko društvo“, kazao je Novović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.