najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bošnjaci prete Vučiću nakon najave posete Novom Pazaru

Nakon najave premijera Aleksandra Vučića da će otići u Novi Pazar i da „neće dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti“, na portalima u Sandžaku pojavili su se komentari u kojima se „šalju opasne poruke“ predsedniku Vlade Srbije.

„Vučiću, jesi li opet organizovao lažni napad, sam na sebe, kao što si to uradio u Srebrenici?“, kao i „Samo, molim te, nemoj opet samog sebe“, neki su od komentara na portalima u Sandžaku, piše “Alo”, a prenosi Tanjug.

List navodi da je istovremeno, scene sa fudbalskog meča Novog Pazara i Crvene zvezde, pokušao da iskoristi i lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je za sve optužio državni vrh Srbije.

„Ovo je novi talas šovinističke, rasne i nacionalne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima u svojstvu takozvanih Zvezdinih navijaca, pod zaštitom državnih policijskih snaga. Aktuelna dešavanja su podvala državnog vrha“,rekao je Ugljanin juče na konferenciji za štampu u Novom Pazaru.

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je za „Alo“ da je sve dobilo nepotrebnu političku konotaciju.

„Što se tiče izjava Ugljanina, uvek možete da tražite razloge za svoju politiku i da izvlačite nešto u svoju korist, ali, to je uzaludan posao i kontraproduktivan“, kazao je Ljajić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike