U trendu

Budućnost odnosa Srba i Hrvata je onakva kakvu su pokazali sportisti u Riju

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je, povodom odnosa Srba i Hrvata, da veruje da budućnost odnosa dva naroda treba da bude onakva kakvu su pokazali sportisti u Riju.

Ona je za današnje izdanje lista „Dnevnik“ kazala da će se uvek zalagati za to i istakla da je politička stabilnost regiona ključ ekonomskog razvoja svih država.

„Gledajući Olimpijadu videla sam kako Sandra Perković i Ivana Španović podržavaju jedna drugu, navijaju jedna za drugu. Tako ja zamišljam budućnost naših naroda i uvek ću se zalagati za to“, rekla je Mihajlović.

Govoreći o prioritetima ministarstva na čijem je čelu, Mihajlović je istakla da su to završetak auto puta do Makedonije i Bugarske, (Koridor 10), auto put do Čačka do granice sa Crnom Gorom na Koridoru 11, kao i auto put od Niša do Prištine.

„Vrednost projekata koji se treutno rade na drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju je oko šest milijardi evra, do kraja mandata biće mnogo više. Kada sve to završimo, Srbija će biti dostojna 21. veka“, rekla je Mihajlović za Dnevnik.

Prema njenim rečima, i u Vojvodini se dosta toga uradilo zahvaljujući zajedničkom radu formirane radne grupe Vlade Srbije i Pokrajine, koja je počela da radi na završetku „Žeželjevog mosta“, brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, pruga Stara Pazova-Novi Sad i Beograd-Budimpešta.

„Jedini razlog malog probijanja roka izgradnje Žeželjevog mosta jeste Dunav, odnosno njegov vodostaj koji se gotovo pola godine nije spustio na nivo koji bi nam omogućio da radimo. Verujem i očekujem, da će iduće godine Novosadjani, Vojvodina i Srbija dobiti novi Žeželjev most“, rekla je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.