U trendu

Članovi Udruženja CarGo-a predali pritužbu Policijskoj upravi Beograda

Predstavnici Udruženja i kompanije CarGo Aleksandar Vučić i Vuk Guberinić danas su se zajedno s članovima tog udruženja okupili ispred Uprave policije za grad Beograd kako bi predali pritužbu.

Pritužba se odnosi na „nesavestan i nezakonit rad i postupanje pojedinih zaposlenih u policiji“ tokom prošlonedeljne akcije „nelegalnog oduzimanja vozila i hapšenja osam članova CarGo-a“.

„Zajednički podnosimo pritižbu u ime 750.000 članova Udruženja zbog nesavesnog, nezakonitog i neprimerenog rada i postupanja pojedinih zaposlenih u Policijskoj upravi, Brigadi, Interventnoj jedinci 92, ali i u crvenim duksevima i s kačketima koji su iz prikrajka izdavali batinaške naredbe“, rekao je predsednik Udruženja Aleksandar Vučić.

On je pozvao Unutrašnju kontrolu da reaguje kako bi gradjani povratili poverenje u policiju.

„Nisu krivi časni policajci, već nečasni nalogodavci. Svaki častan vojnik i policajac mora da odbije nezakonito naredjenje“, rekao je Vučić.

Svi članovi Udruženja koji su se okupili ispred zgrade policije nosili su simbolično crvene kačkete, a kako je Vučić naveo okupili su se „bez blokiranja saobraćaja i maltretiranja gradjana“.

„Okupili smo se da kažemo ‘stop crvenim kačketima’. Pritužbu ćemo dostaviti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministrima, tužiocima, sudijama i EU. rekao je Vučić.

Poručio je da je privodjenje članova CarGo-a nedopustivo, a oduzimanje vozila nelegalno.

„Policija mora da prestane da radi po naredbi crvenih kačketa“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.