U trendu

Deca iz ustanova socijalne zaštite besplatno na bazen

BEOGRAD – Grad Beograd je u saradnji sa Sportsko-rekreacionim centrom „Tašmajdan“ omogućio besplatno korišćenje bazena ustanovama socijalne zaštite u Zvečanskoj, Prihvatilištu za decu i Sigurnoj kući.

Korisnici domova za decu bez roditeljskog staranja i Prihvatilišta za decu i mlade, kao i deca koja su zbrinuta u Sigurnoj kući u pratnji i pod kontrolom stručnih radnika ovih ustanova dolaziće na bazen i koristiće unapred dogovorene termine.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, na čiju je inicijativu to dogovoreno, podseća da su korisnici Zvečanske, Prihvatilišta za decu i Sigurne kuće najmlađi sugrađani koji su prošli kroz izuzetno teške životne okolnosti.

„Kao ljudi koji vode ovaj grad, naša dužnost je da im pomognemo na sve moguće načine. Zahvaljujem Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i Sportsko-rekreativnom centru ‘Tašmajdan’ što su imali sluha i odazvali se ovoj inicijativi. Siguran sam da se na ovome neće stati i da će Grad Beograd i u budućnosti nastaviti sa dobrom praksom socijalno odgovorne politike“, rekao je on.

Sekretarka za socijlanu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da je reč o ustanovama od posebnog značaja za Grad Beograd jer se u njima zbrinjavaju deca i mladi koji su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca ulice i deca bez roditeljskog staranja.

„To su deca kojima je naša pomoć najpotrebnija i za koju uvek moramo biti tu, da im pokažemo da nisu sami, da ima ko da ih zaštiti, da im pruži podršku. Ovom akcijom želeli smo da obradujemo decu i mlade, da im omogućimo da se zabave, igraju, plivaju i druže na bazenima, ali i da koliko-toliko uživaju u detinjstvu kao i njihovi vršnjaci“, rekla je ona, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.