U trendu

Dečiji maraton zbog kiše odložen za 23. april

Tradicionalni Dečiji maraton, 23. po redu, koji je trebalo da se održi sutra u Beogradskom ZOO vrtu, zbog kiše odložen je za 23. april, saopštili su organizatori.

„S obzirom na aktuelnu vremensku situaciju, po podacima stručnjaka iz Hidrometeorološkog Zavoda Srbije i najavljenu kišu između petka i subote, kao i mogućnost povremene kiše tokom vremena predviđenog za održavanje, gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu i Beogradski maraton kao organizatori doneli su odluku da se Dečiji maraton ne održi u predviđenom terminu, već da događaj bude pomeren za novi, odgovarajući termin“, istice sa u saopštenju.

Kako se navodi, bezbednost dece je apsolutni prioritet kada je u pitanju organizacija ovog značajnog i tradicionalnog događaja, pa su se time i rukovodili gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu i Beogradski maraton prilikom donošenja ove odluke.

„Verujemo da će svi koji su bili uključeni u organizaciju ovog događaja uvažiti pomenute razloge i da će sa nama učestvovati u realizaciji događaja u novom terminu, na radost beogradskih mališana. Novi termin održavanja Dečijeg maratona je 23. april“, zaključuju organizatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.