U trendu

Djordjević: Primarni cilj ministarstva obnova groblja Oslobodilaca Beograda

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da je jedan od primarnih ciljeva tog ministarstva obnova groblja Oslobodilaca Beograda, ali i zaštita svih ratnih i vojnih memorijala.

Djordjević je u razgovoru sa polaznicima 7. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, rekao da su zaštita ratnih i vojnih memorijala ciljevi koji povezuju Ministarstvo rada, zapošljavanja i boračke zaštite i Ministarstvo odbrane.

Kako je saopštilo Ministarstvo rada, on je polaznicima poželeo uspešan tok studija i istakao da su svi pripadnici Visokih studija bezbednosti i odbrane ponos Srbije, jer će nakon njihovog završetka osnovnog nivoa vojnog obrazovanja sistem odbrane dobiti spremnije i sposobnije oficire za dužnosti u jedinicama.

„Disciplina, strpljenje i upornost je ono što karakteriše sve vas koji ste se opredelili za VSBO. Na ovim studijama upoznaćete se sa iskustvima drugih različitih bezbednosnih sistema koje ćete moći primeniti i na naš sistem“, rekao je Djordjević.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju organizacijsku celinu u Školi nacionalne odbrane kao najviši nivo karijernog usavršavanja oficira i visokih službenika Republike Srbije, a medju polaznicima je i troje stranaca – po jedan oficir oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Alžira.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.