Djordjević razgovarao sa humanitarcem Arno Gujonom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević razgovarao je danas sa francuskim humanitarcem Arno Gujonom i zahvalio mu na pomoći koju godinama pruža Srbima na Kosovu.

Djordjević je rekao da humanost koju Arno pokazuje kroz pružanje pomoći ljudima i kroz organizovanje humanitarnih akcija Srbija ceni i sigurno nikada neće zaboraviti, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanjem, boračka i socijalna pitanja.

„Vlada Srbije nastaviće da pruža svu adekvatnu podršku našem narodu na Kosovu, jer to je naš osnovni zadatak. Gde god živeli, gradjani Srbije moraju da imaju jednaka prava i zaštitu. Zahvalni smo svemu što ste do sada pružili Srbima na Kosovu. Naš narod pretrpeo je dosta nevolja i potrebna mu je podrška, kako Vlade Srbije, tako i svih drugih naroda, kako bi nastavili da žive zajedno u miru i slozi“, rekao je Djordjević.

Istakao je da srpsko – francusko prijateljstvo postoji još i pre perioda Prvog svetskog rata i da dela Gujona pokazuju da se ono prenosi i na buduće generacije kao i da će se Srbija uvek zalagati za očuvanje i poštovanje tog odnosa.

Arno Gujon je rekao da će svoj humanitarni rad nastaviti i u narednom periodu, jer su za njega Srbi sa Kosova junaci današnjeg doba, jer opstaju i bore se za svoja ognjišta, navodi se u saopštenju.

Gujon je dodao da su mu Srbi na Kosovu pokazali šta znači pravi značaj borbe za slobodu i ljubav prema otadžbini i da je to ono što ga tera da nastavi u svojim humanim delima.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike