U trendu

Djurić odbacio optužbe o paralelnim strukturama na Kosovu

Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić odbacio je danas optužbe ambasadorke Kosova u SAD Vljore Čitaku da na severu Kosova i dalje postoje, kako je rekla, paralelne strukture Srbije.

„Meni je čudno da neko demokratsko pravo Srba na severu Kosova da protestuju zbog odlaganja primene Sporazuma o ZSO naziva paralelnim strukturama koje nešto sprečavaju. Ako Albanci u Prištini imaju pravo da protestuju zbog Sporazuma o ZSO valjda Srbi na severu Kosova imaju pravo da protestuju zbog odlaganja primene tog sporazuma“, rekao je Djurić u intervjuu za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, za razliku od Albanaca u Prištini čiji su skupovi bili nasilni, Srbi su na Kosovu protestovali mirno, što je njihovo legitimno pravo.

„Ljudi su se okupili, blokirali saobraćaj dva sata i onda su otišli. Prema tome, nema mesta za takve priče (o paralelnim strukturama)“, rekao je Djurić.

Vljora Čitaku sinoć je na sednici Saveta bezbednostinavela da je ministar finansija Kosova Avdulah Hoti sprečen da ode na sever Kosovske Mitrovice, pošto su mu to onemogućile, kako je rekla, paralelne srpske strukture na severu, iako su i one bile tema dijaloga Beograda i Prištine.

„Znači, Srbija još nije rasformirala svoje paralelne strukture na Kosovu“, rekla je Vljora Čitaku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.