U trendu

Doček Nove godine sa Stivenom Sigalom, Lepom Brenom…

Lepa Brena, Tropiko bend, Stiven Sigal i njegov bend nastupiće u novogodišnjoj noći ispred Doma Narodne skupštine, dok će za reprizu dočeka pevati Svetlana Ražnatović, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić, koji je predsednik Odbora za proslavu Nove godine u Beogradu, rekao je na konferenciji za novinare u Starom dvoru da će Grad organizovati četiri koncerta u okviru proslave dočeka Nove godine, od 29. decembra do 1. januara.

„Na bini ispred Doma Narodne skupštine organizovaćemo četiri koncerta. U utorak, 29. decembra Beograđani i naši gosti imaće priliku da uživaju u nastupu inspektora Blaže i Kljunova i grupe Miligram, a u sredu, 30. decembra, nastupiće grupa Van Gog i Željko Joksimović“, rekao je Vesić i dodao da će neki od izvođača pevati besplatno i neće uzeti honorar od nastupa.

Prema njegovim rečima, za novogodišnju noć, 31. decembra, pevaće Tropiko bend, Stiven Sigal i njegov bend, kao i Lepa Brena, a 1. januara 2016. godine koncert će održati Svetlana Ražnatović.

„Verujemo da je program koji smo pripremili veoma atraktivan i da je to program koji će privući veliki broj građana iz Srbije i turista iz regiona, i da će to biti razlog da turisti u Beogradu ostanu duže, nego što je to do sada bio slučaj kada su u prestonici ostajali dva ili tri dana“, rekao je Vesić.

Nova godina za Beograd nije trošak, već investicija od koje se zarađuje, rekao je on i dodao da je prošle godine zarađeno oko 17 miliona evra.

Na pitanje novinara koliko je ove godine Grad Beograd izdvojio za organizaciju programa, Vesić je rekao da će izveštaj o tome biti podnet nakon Nove godine.

Gradska sekretaka za privredu Tijana Maljković je podsetila da je manifestacija „Beogradska zima“ počela 5. decembra otvaranjem „Trga otvorenog srca“.

Maljković je najavila da će sutra na platou ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ biti otvoren „Trg bajki“ koji će, kako je precizirala, za posetioce biti otvoren do 15. januara.

„U okviru tog programa cje se čitati srpske narodne bajke i bajke Braće Grim namenjene deci, tako i odraslima“, objasnila je Maljković.

On je dodala da će na Beogadskom sajmu 18. decembra biti otvoren Beogradski novogodišnji festival, dok će 27. biti održana tradicionalna trka Deda Mrazeva.

V.d. direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je ta organizacija u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Gradom Beogradom pokrenula video spot čiji je cilj, kako je dodala, da pozove goste iz regiona da za novogodišnje praznike posete Beograd.

On je istakla da je spot snimljen na srpskom, ali i na jezicima zemalja u kojima će biti emitovan.

„To su Bugarska, Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Turska i Rusija, jer iz tih zemalja očekujemo zaista veliki broj posetilaca, naročito ove godine“, rekla je Labović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.