najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Doktorka ušla u proceduru promene pola

Lekarka Mira Stanojčić iz Gornjeg Milanovca jutros je zvanično predala zahtev za promenu pola jer smara da je diskriminisana u odnosu na muškarce koji u penziju odlaze kasnije od žena, dok ona od 12. oktobra mora da ide u penziju sa 60 i po godina.
Nekadašnji direktor GAK “Narodni front” u Beogradu Dušan Stanojević, koji radi tu vrstu hirurških intervencija, izjavio je za agenciju Beta da je od danas počela procedura za promenu njenog pola.

“Više od 30 godina radim ove hirurške intervencije a ovo je prvi put da neko želi da promeni pol iz ekonomskih razloga. Procedura traje dve godine jer čitav tim stručnjaka mora da se izjasni”, rekao je profesor Stanojević.

On je istakao da promenu pola ljudi obavljaju uglavnom iz medicinskih razloga ali da je taj slučaj jedinstven jer je pacijentkinja pokazala veću snagu od muškaraca, zbog čega ću intervenciju uraditi besplatno.

Lekarka Stanojčić je lekar specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu a po zakonu mora u penziju i već je dobila rešenje da ide na neiskorišćeni godišnji odmor.

Ona je rekla da je neshvatljivo da u istom poslu muškarci budu privilegovani a stalno se govori o ravnopravnosti polova, pri čemu je poseban problem deficit lekara specijalista, jer neće imati ko da radi.

“Zašto u penziju ne mogu da idu žene koje rade u proizvodnji i nose ogromne terete već moraju da se izjednače sa muškarcima a nama je lakši fizički posao pri čemu se pravi diskriminacija”, upitala je ona.

Prema njenom mišljenju, u pitanju je pravno nasilje i apsurd zbog čega želi da iz revolta dokaže da ne postoji rodna ravnopravnost  i da se “umesto sposbnosti i znanja gleda u pol”.

(Beta)

1 komentar
  1. Dragan

    Proklete pare! Malo joj bilo što je do sada u ime zahvalnosti od pacijenata i na ime “poklona” i “poklončića” zgrtala i što treba i što ne treba. Stara srpska izreka kaže: “Da je babi … bila bi deda”. E pa, ova baba odlučila po svaku cenu da bude deda, i to verovatno o državnom trošku. Jer kad bi babac platila promenu pola, onda bi se svi pitali, a koliko onda ona za te tri godine razlike zaradi? A vrh svega bi bio da je puste da promeni pol, pa da je smene. A što babac želi da se umesto u znanje gleda u pol – pa u pol su je gledali do četrdeset i neke, sad je malo kasno za to. Alal joj …!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike