najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Đurić: Očekujemo potpunu primenu Briselskog sporazuma

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Beograd očekuje da sporazum iz Brisela o ZSO bude primenjen u potpunosti.

Kako je dodao, za Srbiju je jedino merodavan dogovor od 25. avgusta o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

“Očekujemo i zahtevamo punu primenu Briselskog sporazuma”, rekao je Đurić za RTS.

On je dodao da Srbija zahteva i od međunarodne zajednice da bez odlaganja obezbedi punu primenu sporazuma postignutog u Briselu.

“Nas niko nije pitao ni kad je usvojen taj pokrajinski ustav, zbog toga danas i razgovaramo u Briselu i mislim da je poštovanje Briselskog sporazuma jedini način da se nastavi normalizacija odnosa i da se reše svi problemi koji postoje izmedu Beograda i Prištine”, rekao je Đruić.

Kosovski Ustavni sud odlučio je da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti uspostavljena kao što je predviđeno prvim sporazumom koji su krajem avgusta u Briselu potpisali predstavnici Beograda i Prištine.

Sud je odluku doneo na zahtev predsednice Kosova Atifete Jahjage, ali je, kako se navodi, utvrdio da pojedini principi sporazuma o ZSO nisu u potpunosti usklađeni sa kosovskim ustavom, prenela je RTK 2.

Ovom odlukom, kako se navodi, prestaje privremena mera uvedena 10. novembra ove godine, kojom je suspendovana svaka aktivnost oko formiranja ZSO.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike