najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dva pokušaja šverca i krijumčarenja na rekama

Pomoćnik komandira Ispostave za bezbednost na rekama MUP-a Srbije Saša Knežević izjavio je danas da je od početka godine ta služba sprečila dva pokušaja šverca žitarica.

On je za agenciju Beta rekao i da su zbog jakog teretnog saobraćaja na rekama stalno na oprezu, a često se susreću sa slučajevima šverca akcizne robe, naftnih derivata, žitarica, koksa, uglja i slične robe.

“Iako brodovi plove pod stranim zastavama, kriminalne radnje najčešće rade naši državljani. Kada doznamo da se na nekom brodu nešto krijumčari, izlazimo na lice mesta, hvatamo počinioce i plenimo robu koju do kraja postupka predajemo carinskim organima i inspekcijama”, kazao je Knežević.

Rečna policija interveniše i u slučajevima pokušaja samoubistava, a kako je Knežević rekao, od početka godine spaseno je pet osoba u pokušaju samoubistva.

“Imamo jedan dobar spasilački, interventni tim sa lakim čamcem koji za par minuta stigne do svih mostova u gradu. Ta lica hitno prebacujemo u naš hangar gde dolazi ekipa Hitne pomoći radi dalje hospitalizacije”, rekao je Knežević.

Ekipe policije susreću se dosta i sa mladima koji noću na splavovima i restoranima u priobalju konzumiraju drogu.

“U priobalju se susrećermo sa preprodajom droge, ne i sa preprodajom na plovnim objektima. Mladji koji dolaze na splavove dosta koriste droge i često ih procesuiramo u izvršenju tog krivičnog dela”, rekao je Knežević.

Govoreći o ostalim poslovima koje obavljaju, Knežević je rekao da dosta posla imaju sa plovnim objektima koji nekontrolisano plutaju po vodi.

“Najčešće se radi o čamcima, splav kućicama i slično. Problema ima naročito u zimskm periodu kada nema nadzora na splavovima, jer većina njih je otvorenog tipa i radi tokom letnje sezone kada ima više posla. Zimi zbog porasta vodostaja vode dolazi do otkačinjanja i stvaraju se bezbedonosni problemi”, rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, posada rečne policije i patrole koje se nalaze na patrolnim čamcima izložene su većim rizicima u doba godine kada su kiše i snegovi.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike