U trendu

Haos po agencijama: Srbi odustaju od Grčke, traže vraćanje novca! (video)

Poplave i neverovatni prizori koji su obišli svet a odnose se na ogromnu količinu padavina na Halkidikiju, pogodile su i srpske turiste koji su uplašeni i šokirani slikama iz Grčke.

Veliki, možda i najveći deo Srba uplatio je aranžmane za jul u Grčkoj, naročito za Halkidiki u kojem je više stotina automobila ostalo zarobljeno u blatu zapadnog dela Sitonije, a ništa bolje nije ni u istočnijim delovima.

https://www.youtube.com/watch?v=_G8Ab7Zb1EE

Društvene mreže su pune fotografija na kojima se vide potopljene zgrade, automobili zaglavljeni u vodi i mulju, srušene i slomljene bandere i drveće.

Gepostet von Branislav Kozarev am Montag, 17. Juli 2017

Zbog prave kataklizme na Halkidikiju, jedan deo Srba odlučio je da ne ide u drugoj polovini jula tamo na odmor, pa je preko noći nastao haos po turističkim agencijama, u koje dolaze da traže povraćaj novca.

 

Turističke agencije već dugi niz godina imaju pravilo da ukoliko je ugovor sklopljen a ne postoji opravdan razlog za odustajanje (smrt člana porodice, iznenadna bolest, poziv za vojsku), deo uplate oni zadržavaju.

Ako se odustane od puta pet ili manje dana pre polaska, ili nakon polaska, agencija zadržava PUN iznos cene aranžmana.

Međutim, i kada je ugovor o putovanju sklopljen, od dogovorenog aranžmana ipak mogu da odustanu i agencija i putnik.

Prema tome koliko pre zakazanog početka puta je do toga došlo i iz kojih razloga, odmerava se da li će i koliko odustanak da košta onog koji se predomislio.

Uglavnom, u ovom slučaju poplava na Halkidikiju sve je do brzine turista i toga da li će pet ili više dana pre polaska na odmor odustati. Ako na vreme odustanu, imaju šanse da vide veći deo novca, ali ako odustanu 2-3 dana pre aranžmana, teško će videti svoj novac.

Prema nezvaničnim informacijama, agencije u većim gradovima Srbije za sada nemaju problema sa turistima koji bi da odustanu, iako je njihov broj iznenada dramatično povećan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.